تعریق بیش از حد


تعریق بیش از حد
تعریق بیش از حد که در اصطلاح علمی هیپرهیدروزیس نامیده می*شود حالتی است که در آن میزان ترشح عرق که درحالت معمول برای دفع دمای بالای بدن به کار می*رود، به حدی بالاتر از میزان قابل قبول می*رسد. این افراد حتی در هوای سرد و بدون انجام فعالیتهای زیاد نیز عرق می*کنند و همیشه از آن رنج می*کشند. طبق برخی آمارها یک نفر از هر هزار نفر افراد جامعه دچار این مشکل هستند.


انواع مختلف هیپرهیدروزیس

همه ما از مشکلات تعریق زیاد زیر بغل اطلاع داریم! و بسیاری از دوستان ما به دلیل تعریق بیش از حد کف دستها در کارهای روزمره و حتی معمولیشان مثل حرکت دادن دستها، نوشتن، جابجا کردن کاغذ و ...دچار مشکلند، تعریق بیش از حد کف پا موجب بوی بد آن و ماندگار شدن بوی کفش و جوراب و ... خلاصه گریزان شدن دیگران خواهد شد. وقتی این تعریق در صورت نمایان می*شود همه را متعجب و باخبر می*کند و موجب مشکلاتی حتی در اعتماد به نفس ما خواهد شد! تعریق بیش از حد بدن می*تواند باعث خیس شدن لباس شده و مشکلات و معضلات خاص خود را پدید آورد.

علت تعریق بیش از حد

در حقیقت بسیاری از موارد علت شناخته شده*ای ندارند، و اصطلاحا اینها را موارد اولیه یا ایدیوپاتیک می*نامند، به عبارت دیگر در این افراد بیماری شناخته شده*ای باعث ایجاد تعریق فراوان نشده است. گرچه علل واقعی ناشناخته*اند، اما مکانیسمهای این حالت بخوبی مشخص گشته*اند. سیگنالهای اعصاب نباتی و خود کار بدن (که ما تقریبا هیچ کنترل ارادی بر آن نداریم) به غدد عرق پیام می*دهند که عرق تولیدی خود را به بیرون بریزند، در شرایط طبیعی وقتی حرارت داخل بدن به حدی بالاتر از مقدار قابل قبول رسید سیگنالهای بیشتری برای تعریق بیشتر و در حقیقت دفع حرارت زیادی بدن ارسال می*شود. حال وقتی این سیگنالها به حدی بیشتر از میزان مورد نیاز ارسال شوند، همین مشکل یعنی هیپرهیدروزیس ایجاد می*شود و نه تنها برای بیمار مفید نخواهد بود بلکه او را با مشکلات متعددی روبرو خواهد ساخت!

گاهی مواقع می*توانیم علت ایجاد این مشکل را درک کنیم و در حقیقت مسائل و بیماریهای خاصی موجب پیدایش این حالت شده*اند، اینگونه موارد را ثانویه می*نامیم. برخی از علل مولد تعریق بیش از حد عبارتند از:
پرکاری تیروئید، چاقی، یائسگی، استفاده از داروهای ضد افسردگی، درمانهای هورمونی برای بدخیمیها یا سایر مشکلات پروستات، اختلالات سیستم اعصاب مرکزی، اختلالات شدید روحی - روانی و ... . به نظر می*رسد که استرسها باعث تشدید هیپرهیدروزیس می*شوند، اما برخی از پزشکان این ارتباط را قبول ندارند. به نظر می*رسد که در این شرایط سیستم عصبی دستورات بیشتری برای ترشح عرق به غدد مولد آن ارسال می*کند یا بعبارت دیگر حساسیت غدد عرق به استرس در این افراد بیش از حد معمول است.

چاره چیست؟ آیا می*توان در این زمینه کاری کرد؟

پاسخ این سؤال مثبت است*، گر چه ممکن است فقط بتوانیم میزان ترشح را کاهش دهیم نه آن را درمان کنیم، اما همین هم می*تواند ارزشمند باشد. برخی از آرام*بخشها و داروهای ضد کولینرژیک می*توانند میزان ترشح عرق را کاهش دهند، اما بخاطر عوارض جانبیشان (مثل خشکی دهان ، تاری دید و ...) چندان مورد استفاده قرار نمی*گیرند، چرا که این عوارض دست کمی از تعریق بیش از حد ندارند!!!

کافئین از جمله موادی است که مصرف آن باعث افزایش ترشح غدد برون ریز می*شود و به همین دلیل استفاده از آن به مبتلایان توصیه نمی*شود، در همین راستا باید به ادویه*جات نیز اشاره کرد و همزمان کاهش مصرف آنها را نیز به شما پیشنهاد می*کنیم.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : یک شنبه 23 شهريور 1393برچسب: تولید رنگ،فروش رنگ، رنگ کارن,رنگ های آکریلیک,آب پایه,رنگ های هنری,رنگ های سوله, پتينه کاري,پارکت,سقف کاذب,مجسمه سازي,پتينه کارهاي زيبا, سقف کاذب هاي زيبا, پارکت هاي زيبا,مجسمه هاي زيبا, پتينه کاري ساختمان, پتينه کاري منازل,پتينه کاري ادارات,پتينه کاري موسسه سات,پتينه کاري ساختمانهاي تجاري, پتينه ارزان, پتينه گران, پتينه مناسب, پتينه کاري با عکس, سقف کاذب با عکس, پارکت با عکس , مجسمه همراه عکس,آموزش پتينه کاري, توضيحات پتينه کاري, پارکت هاي مناسب, پارکت ساختمان, پارکت منزل, پارکت موسسه , پارکت ساختمان تجاري, پارکت ادارات, سقف کاذب منازل, سقف کاذب ادارات, سقف کاذب ساختمان تجاري, خدمات رنگ , بهترين رنگ ها, خوش رنگ ترين رنگ ها, با کيفيت ترين رنگ ها,عکس پتينه کاري, رنگ دلگشا, پارکت دلگشا, پتينه دلگشا, سقف کاذب دلگشا, مجسمه سازي دلگشا,لوازم نقاشی,نقاشی های زیبا, هنرهای زیبا, هنر, آموزش, نقاشی های معروف,انواع تکسچر, انواع رنگ های صدفی و هنری, انواع رنگ های آکریلیک, انواع رنگی های آنتیک کاری, انواع رنگ های کهنه کاری, انواع شاپون, انواع پرایمر,انواع ورنی, انواع چسب ها, انواع رنگ مخصوص چوب و مجسمه, انواع رنگ ترک, انواع پایه آب, انواع حلال ، سرگرمی ، تصاویر جالب ، عکس حیوانات، میمونهای انگشتی، طنز،تصاویر زیبا، تصاویر خنده دار، تصاویر عجیب، تصاویر دیدنی،رنگ های صنعتی،پزشکی،تعریق بیش از حد, | 5:6 | نویسنده : آقای سعید اکبرزاده |